Dátum: 2019 június 16. (vasárnap) | Jusztin

hírek

Tavaszi bajnok U21-es csapatunk

U17 szakosztály 2014-06-05 Megtekintések száma: 1671

Mint már említettük, ezen a héten rendezik meg a 16. fordulóból elhalasztott mérkőzéseket a korosztályos bajnokságokban. Mundi Viktor együttese ezért hazai pályán, a Haladás csapata ellen búcsúzott az idei szezontól. Nem is akárhogyan! A mérkőzéseken készült képeket ITT tudja megtekinteni!

UTE U21–Illés-Akadémia Haladás 9–2 (5–1)
16. elmaradt forduló
Bánka Kristóf Sportközpont, füves pálya, 100 néző

UTE: Bősz – Wild, Kékesi, Hammer (Szlezák – 46.), Baranyai (Jónás – 46.) – Ádám, Tóth J. – Szalánszki, Tóth P., Sallói (Keglovics – 46.) – Tóth B.
Haladás: Ikotin – Gabura, Koronczai (Fenyvesi – 18.), Havasi, Milkó (Grabant P. – 50.) – Hirschler, Németh (Grabant B. – 37.), Bedi, Hoós – Török, Vlasics
Gólszerzők: Tóth B. (12., 18., 23., 55., 90.), Tóth P. (48., 79.), Tóth Jeremy (22.), Sallói (38.) ill. Török (45.), Bedi (65.)
Sárga lap: Hammer (32.), Ádám (34.), Szalánszki (72.), Tóth P. (88.) ill. Grabant P. (78.)

Már az első percekben tudatosítottuk ellenfelünkben, hogy ma nem sok babér fog nekik teremni, hiszen szinte a középkezdés után azonnal átvettük a játék irányítását és a kapuja elé szögeztük a Haladást, akiken csak elvétve akadtak lehetőségük, azok is csak kontrákból.

A 12. percben kezdődött meg a gólgyártás. Ádám Erik tartott meg egy labdát az ellenfél 16-osának vonalán, majd lőtt, de a védők blokkolták azt. A kipattanó Tóth Barna elé került, aki hat méterről megszerezte első találatát (1-0). Hét perccel később Szalánszki egy parádés labdával indította Tóth Patrikot, aki levitte azt az alapvonalig, majd középre lőtt, ahol Tóth Barna érkezett és a jobb kapufa segítségével újabb gólt szerzett (2-0). A 22. percben Wild Tamás 30 méteres szabadrúgását Tóth Jeremy nyolc méterről fejelte a jobb alsóba (3-0). A középkezdést – csapatunk letámadása miatt – a vendégek a kapusig passzolták hátra, akinek kirúgását Tóth Barna kapcsolta le és a kifutó Ikotin mellett 11 méterről mesterhármast ért el (4-0).

A következő percekben nagyon szétesett a vendégcsapat és vagy pontrúgásból, vagy a védők mögé belőtt labdákkal sikerült megbontani őket, de újabb gólt csak a 38. percben sikerül szereznünk. Ekkor Tóth Patrik indította Sallóit, aki a kifutó kapus mellett 12 méterről a hálóba lőtt (5-0). A 43. percben Török egy az egyben vitte Bőszre a labdát, de nem tudott túljárni kapusunk eszén és bravúrral védte a lövést. Egy perccel később egy igen vitatható büntetővel Török révén szépített a Haladás, de így is 5-1-es újpesti vezetéssel mentek a csapatok a szünetre.

A második játékrészt ott folytattuk, ahol az első abbahagytuk. A 48. percben Wild baloldali beadását Tóth Barna csúsztatta tovább fejjel Tóth Patriknak, aki öt méterről a bal alsóba lőtt (6-1). Az 53. percben Tóth Barna passzolt Tóth Patriknak, aki egy az egyben vitte Ikotinra a labdát, de a kapus leért és védte a lövést. Kettő perccel később már nem volt kifogás és már hat gól volt a különbség a két csapat között. Ádám Erik húsz méteres szabadrúgását Tóth Barna három méterről fejelte a hálóba (7-1).


Ezután több alkalommal is büntetőt kellett volna ítélnie csapatunknak, de sajnos ezek elmaradtak. A 65. percben újra szépített a Haladás, ezúttal Bedi volt eredményes (7-2). A 79. percben Tóth Patrik indította Keglovicsot a védők mögé belőtt labdával, de csak szabálytalanul tudtak szerelni, így jogosan járt a büntető. A labda mögé Tóth Patrik állt és magabiztosan értékesített azt (8-2).

 

A lefújás előtti pillanatban Ádám Erik indította tóth Patrikot, aki levitte az alapvonalig a labdát, majd a középen érkező Tóth Barnának passzolt, aki három méterről nem hibázott, így kialakítva a 9-2-es végeredményt.

Mivel a mérkőzés előtt az MTK-nak és csapatunknak ugyanannyi pontja volt, így a szombati FTC-MTK U21-es mérkőzéstől függ csapatunk második helyezése. Ha az MTK hét vagy kevesebb gólt szerez a mérkőzésen, akkor Mundi Viktor csapata a második a bajnokságban.

Mundi Viktor: Úgy érzem, hogy a szombati mérkőzéstől függetlenül már biztos a második helye a csapatnak, hiszen a Ferencváros nem engedheti meg magának, hogy hazai pályán hét góllal kikapjon az MTK-tól és ha minden igaz, akkor tavaszi elsők is vagyunk. Emberi tartásból, közösség szempontjából óriásit adtak a srácok. Minden perc élmény volt, amit velük tölthettem. Az, hogy toronymagasan mi rúgtuk a legtöbb gólt a bajnokságban, úgy gondolom ez jelent valamit. Gratulálok a srácoknak a szezonban elért eredményért.

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41