Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

Hazai pályán győztük le a Bp. Honvéd csapatát

U17 szakosztály 2014-11-21 Megtekintések száma: 3042

Akárcsak múlt héten, pénteken is két csapatunk mérkőzött meg a Bp. Honvéd korosztályos együttesével. Az U17-es mérkőzésen készült képeket ITT tudja megtekinteni.

 

UTE U17–Bp. Honvéd 4-3 (1-1)
U17, 15. forduló
Bánka Kristóf Sportközpont

UTE: Barsi – Bauer, Vekker, Szajkó, Takács (Polonszki – 84.) – Fülöp (Mihály – 77.), Szalánszki, Morvai, Tamás – Kócsa, Holló (Katona – 90+2.)
Honvéd: Kalapács – Rádi, Nemes, Bence, Király – Bodrogi, Szalóczy (Váczi – 64.), Hegedűs, Vajda (Bíró – 74.) – Soós (Tömösvári – 74.), Kovács (Kundrák – 64.)
Gólszerzők: Fülöp (38., 51.), Szalánszki (73.), Takács (83.) ill. Vajda (37.), Király (82.), Tömösvári (88.)
Sárga lap:
Takács (55.), Szajkó (88.), Tamás (90.) ill. Bence (90+1.)

Kicsit lassan indult be a mérkőzés, talán a hűvös-ködös időjárás nyomta rá a bélyegét az első pár percre. A kezdeti nehézségek után magunkhoz tértünk és már az első komolyabb helyzetből tizenegyest kellett volna kapnunk, de a játékvezető sípja néma maradt. Történt, hogy Fülöp tört be a 16-os területére, a védők csak szabálytalanul tudták megállítani, de a büntető elmaradt. A 10. percben Szalánszki adott egy remek labdát Takácsnak, aki az átvétellel kicselezte a védőt, majd öt méterről lőtt, de a kapufát találta el. A félidő közepén kicsit átvette a vendégcsapat az irányítást, de komoly helyzetet nem sikerült kidolgozniuk, mert a védelmünk jól zárt. Egészen a 37. percig, amikor is egy bedobást követően Vajda nyolc méterről tekert a hosszúba (0-1). Szinte a középkezdésből sikerült az egyenlítés. Szalánszki indult meg a Honvéd a kapu irányába. 25 méterről lőtt, de Kalapács bravúrral védte azt. A kipattanóra Fülöp érkezett a leggyorsabba és az elvetődő kapus fölött a hálóba lőtt (1-1).

Az utolsó percben még a vendégek próbálkoztak egy távoli lövéssel, de az elment a kapunk előtt keresztbe, így a szünetben már nem változott az eredmény.

A második játékrészben sokkal aktívabbak voltunk és ez az 51. percben érett újabb góllá. Szalánszki indította Takácsot egy alapvonalig belőtt labdával. Középpályásunk befutotta azt, majd a középen négy védővel a hátán érkező Fülöp elé passzolt, akinek két méterről már nem volt nehéz dolga, így átvettük a vezetést (2-1).

Az 58. percben Vajda húsz méteres szabadrúgását kellet bravúrral védenie Barsinak. A 69. percben Holló szabadrúgását védte szemmel a vendégek hálóőre. A 73. percben Holló indult meg a félpályáról a vendégek kapuja felé, majd a legjobb ütemben a jobbon felfutó Takácshoz passzolt, aki 18 méterről átemelte a kifutó kapus fölött a labdát (3-1). A 82. percben Király 22 méteres szabadrúgását nem tudta védeni kapusunk, így újra felzárkózott a Honvéd (3-2). Sokáig nem örülhettek a vendégek, hiszen kettő perccel később már újra kétgólos volt az előnyünk. Szalánszki lövése ismét kipattant a kapusról, ezúttal nem Fülöp, hanem Takács kapcsolt a leggyorsabban és ő is feliratkopott a góllövők közé (4-2).

Sajnos a mérkőzés utolsó találatát a vendégek szerezték Tömösvári révén (4-3), de a statisztikához hozzátartozik, hogy a 90. percben Holló révén kapufát értünk el. Mivel újabb gól már nem esett a találkozón, így magabiztosan gyűjtöttük be a három pontot.

Cseh András:Egy nagyon jó csapat ellen, több jó egyéni teljesítménnyel, egy igen értékes győzelmet arattunk a mai nap. Gratulálok a csapatnak, megérdemelt volt a győzelmünk!

UTE U21–Bp. Honvéd 0-0
U21, 15. forduló
Duna Cipő-pálya

UTE: Junák – Lettner, Paulik, Esze, Jónás – Szalánszki, Kós, Tóth B. (Tóth L. – 90+1.), Marques – Mboma (Keglovics – 79.), Berat (Száraz – 54.)
Honvéd: Gazsi – Palmes (Bíró – 46.), Ignáth, Márton, Marius (Szandai – 82.) – Göblyös, Illés, Dan-Marius (Kapacina – 46.), Kovács (Gulyás – 90+1.) – Mátyás, Lukács
Gólszerző:
Sárga lap:
Tóth B. (16.), Szalánszki (64.), ill. Illés (24.), Marius (84.), Márton (86.)

Sajnos idősebbik csapatunknak nem sikerült megismételnie U17-eseink sikerét, pedig megvoltak a lehetőségeik a mérkőzésen. Az első félidő felénél Tóth Barnát buktatták a 16-oson belül. A labda mögé a sértett áll, de a kapu mellé rúgta a labdát. Az eset után mindkét csapat próbálkozott becsülettel, de nem sikerült bevenni az ellenfél hálóját.

A második félidő elején Mboma előtt adódott gólszerzési lehetőség, de négy méterről az elvetődő kapus lábába rúgta csatárunk a labdát. Az 57. percben két veszélyes vendég szöglet következett, de ebből sem született meg a várt gól. A hátralevő időben inkább távoli lövésekkel próbálkoztak a csapatok, de ezeket a kapusok hárították, így nem született gól a rangadón.

Györök Tamás:Úgy érzem, hogy a mai meccs után inkább szereztünk egy pontot, mint vesztettünk kettőt. Egy jól felkészült Honvéd ellen léptünk pályára, ahol szervezetten és jó összhangban játszottunk, emellett megvolt az a két-három ziccerünk, amit a mérkőzés előtt mondtam a srácoknak. Ezeket be kellett volna rúgnunk, mert lőtt gól nélkül nem lehet meccset nyerni. Sajnálom, hogy ma Tóth Barnának nem sikerült értékesítenie a tizenegyest. Úgy gondolom, ha azt berúgjuk, akkor megvan a három pont. Szeretném külön kiemelni Marques lendületes játékát. Ma is nagyon jó formában játszott!

Képek

U14 - UTE-Videoton 1-2-2015-10-24 című gallériából ízelítő

Videó

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41