Dátum: 2024 március 29. (péntek) | Auguszta

hírek

Győztes kupamérkőzésen debütált U21-es játékosunk

U17 szakosztály 2014-08-14 Megtekintések száma: 3630

Szerdán címvédőként lépett pályára az Újpest a Magyar Kupában. Ellenfelünk a Budaörs együttese volt. A találkozót 3-1 arányban nyerte meg csapatunk, de nem csak ezért marad emlékezetes számunkra ez az összecsapás, hiszen Patrik Marques-Airosa, U21-es együttesünk egyik meghatározó tagja egy félidőnyi lehetőséget kapott Nebojsa Vignevic-től. A mérkőzést követő napon beszélgettünk játékosunkkal.

– Szerdán lejátszotta felnőtt csapatunk az első Magyar Kupa mérkőzését, amin egy félidőt voltál a pályán. Milyen volt belülről a találkozó?
Nagyon jól éreztem magamat a pályán. Köszönöm Nebojsa Vignevic-nek a lehetőséget és a bizalmat, remélem a játékommal nem okoztam csalódást. Az első öt-tíz percben kicsit ideges voltam, ekkor még nem ment olyan jól a játék. Utána megnyugodtam és sikerült helyzeteket kialakítanom, de sajnos ezeket még nem sikerült kihasználnom.

– Már lassan két hete fent edzel az első csapatnál. Hogy fogadtak a társak?
Nagyon jól fogadtak, mindenki barátságos velem. Edzésről edzésre ösztönöznek, motiválnak a jobb teljesítmény érdekében.

– Mennyiben másabb az itteni edzés, mint az U21-ben?
Sokkal másabb. Pörgősebb, erősebb és sokkal taktikusabbak a tréningek. A legfontosabb fent az erős, pontos passzok és ezt fejlesztjük az edzéseken. Egyenlőre még nem tudom, hogy meddig lehetek itt, de bízom benne, hogy minél hosszabb távon számít rám az edző.

(fotó: Réti Zsolt)

Képek

2007-es korosztály csapatképe című gallériából ízelítő

Videó

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41