Dátum: 2018 július 18. (szerda) | Frigyes

hírek

Elindult az előzgetés, lehagytuk a Diósgyőrt

U17 szakosztály 2016-12-13 Megtekintések száma: 1915

Az U17-es együttes egygólos hátrányból a második félidőben 4-1-re győzte le a vendégeket. Mindkét csapat benne volt az élmezőnyben, így ezzel Simek Péter csapata megelőzte vetélytársát, a Diósgyőrt, és a 4. helyen zárt a tabellán.

Megelőztük őket a tabellán, ami nagy öröm a számunkra, mert egy nagyon jó ellenfelet sikerült legyőzni a bajnokság őszi fordulóinak véghajrájában." - Értékelte a találkozót a vezetőedző.

A mérkőzést játékosaink beszámolói által újra átélhetjük: mik is zajlottak a mérkőzés előtt, alatt, és a focistáinkban. Kovács Árpád, Adorján Patrik, Bíró Bence, és Böndi Ádám szólalnak meg:

"Peti bá' már a kecskeméti meccs után ráhangolta a gondolatainkat, hogy ez a diósgyőri találkozó az év egyik legfontosabb meccse lesz" – kezdte a beszámolót Kovács Árpád játékosunk. – “Mindenki nagyon készült. Egész héten Peti bá' motivált minket: egy percre sem hagyta, hogy valaki ne a feladatra koncentráljon.

Aztán eljött a meccs napja. Egy kicsit kevesen lettünk a bajnokság végére, mert sok beteg es sérült volt a csapatban, de ez nem lehetett kifogás. Már az öltözőben éreztem, hogy mindenki feje tiszta, és mindenki szíve egy irányba húz.

Nagyon nagy erő és magabiztosság jellemezte a csapatunkat. A Szusza Ferenc Stadion mellett játszottunk, ami még motiváltabbá tett minket.

Az első félidőben nagyon ránk jött a másik együttes, és talán kicsit meglepődtünk, mert egy szöglet után sajnos ellenfelünk meg is szerezte a vezetést.”

Tudtuk, hogy egy nehéz meccs elé nézünk, és így is lett" – folytatta Adorján Patrik. "A vendégek pontrúgásból megszerezték a vezetést, de mi nem adtuk fel. Próbáltuk nagyobb százalékban birtokolni a labdát, miután adódtak is helyzetek, de nem sikerült gólra váltani őket az első félidőben."

"Gyuri bá' gondolatai voltak számomra a félidőben a leghasznosabbak" – emlékezett vissza Árpi. - "Mindenkit megnyugtatott, hogy nincs semmi baj, játsszunk nyugodtan, és meg fogjuk fordítani a meccset, mert végig hitt bennünk - ahogy Peti bá' is, aki szintén csak bátorította a csapatot. Még nagyobb motivációt éreztem magunkban, amikor újra a pályára léptünk, mint a félidő előtt. Ez meg is hozta a gyümölcsét, mivel egy szöglet utáni kavarodásból sikerült egyenlítenünk Dinnyés Olivér góljával. Ekkor jött el a kulcsa a sikerünknek, ugyanis a gól után 50 másodperccel sikerült egy élfutásból ismét betalálnunk a hálóba - Bíró Bence góljával vezettünk. Ez lélektanilag nagyon fontos volt."

“Az első labdát Böndi Ádám passzolta be a a védők mögé, és én lőttem el a kapus mellett a kapuba. A másodikat Szirmai Bence szögletből beadta, és befejeltem" – emlékezett vissza Bíró Bence, aki két gólt rúgott a második játékidő alatt. Bence mostanában nagyobb lendülettel vesz részt a mérkőzéseken, mivel két hete egy Szlovákiai elleni találkozóra behívták az U17-es válogatottal.  “A második félidőben álltam be a Szlovákia ellen, úgy gondolom, jól szálltam be. A félidő elején 4-4-2-öt játszottunk, ott csatár voltam, majd 20 perc múlva 4-2-3-1-et, ott pedig jobb szélsőt. Jól ment a játék, amit az edzőim is megerősítettek, hiszen kint voltak a találkozón" - számolt be a történtekről Bence.

“Visszatérve a mérkőzésre, nagyon örültem, hogy fordítottunk a játszmán, mert egy Diósgyőrrel szemben, akik ráadásul a 4. helyen voltak, szerintem nagyon nagy dolog egy vezető és egy fejes gólt szerezni, ezért volt a nagy öröm.

Aztán hirtelen előtört a nagy feszültség a két csapatból, és elég nagy tömegverekedés alakult ki. Ezt a bírók itt is, ott is egy-egy piros lappal jutalmazták.

“Adorjánt meglökték, én odafutottam, és lefejeltem a centerüket. Így utólag látom, hogy nem volt túl jó ötlet" - emlékezik vissza a kezdeti lökdösődésre Ádám.

Sajnos, a meccs heve miatti piros lapok beárnyékolják 4-1-es, szép győzelmünket"  - mondta Adorján. Hozzátette: "A második félidőben fizikálisan és mentálisan is jobban kezdtünk. Ez megmutatkozott abban, hogy pontrúgásból és akciókból is tudtunk szép gólokat lőni."

“Óriási dolog volt a csapat életében ez a győzelem, és reméljük, ez a lendület azt tudja majd adni, hogy tavasszal elérjük a céljainkat" – zárta a mérkőzés beszámolóját Kovács Árpád.

UTE-DVTK 4-1, 2016.12.03 - 12:00, Budapest, Szusza Ferenc Stadion

Kezdő: Filip D., Tajti B., Migend V., Nemes K., Adorján P., Gyulay G., Mándoki L., Dinnyés O., Kovács Á., Bíró B., Böndi Á., 

Csere: FeketeT., Szirmai B., Becze F., 
 
Kispad: Simek Péter vezetőedző, Rácz György edző
 
Góllövők:Dinnyés Olivér 67’, 76’, Bíró Bence 68’, 89’
 
 
UTE Labdarúgó Akadémia
 

Képek

UTE Labdarúgó Akadémia - FTC - U15 - 2-1 című gallériából ízelítő

Videó

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41