Dátum: 2024 április 16. (kedd) | Csongor

hírek

Bravúros a győzelem a Megyeri úton

U17 szakosztály 2017-03-03 Megtekintések száma: 5225

"A ritmusa helyenként lüktető, a hangulat nagyon parázs, az iram közepes, mert egy védekező csapattal találtuk magunkat szembe – kezdi mesélni az első tavaszi, a békéscsabaiak elleni találkozó történéseit Tajti Bálint. "Semmi baj, te csak játssz!" - hallatszik a kispadról Simek Péter edző biztatása.  Még akkor is pozitív, amikor 2-0-ra megy az ellenfél. Az U17 csak a 70. percben rúgta első gólját.  

Tajti Bálint mellett Mándoki László, valamit a góllövő Feka Márk tolmácsolja a mérkőzésen történteket:

"Az első felidőben centert játszottam, ott nem ment annyira a játék, de a második játékrészben jobb szélén már igen." – mondja Márk, utalva arra, amit Bálint így látott a pályán: "Az első félidőben nem játszottunk valami jól, sok volt az eladott labda a pontatlan passzok  miatt, valamint elől nem tudtunk helyzeteket gólra váltani. Aztán kaptunk egy gólt, ott egy kicsit összeestünk.

A 70. perc körül szereztük a szépítő gólt, és ez egy plusz erőt adott a csapatnak.  Nem adtuk fel, az utolsó másodpercig küzdöttünk." – emlékezik vissza Bálint.

Az okokra keresve a választ Laci szerint “nehezen indultunk neki a tavaszi szezonnak a sok sérülés miatt, sokan hiányoztak a csapatból. Ez meg is látszódott az első mérkőzésünkön, és az eredményen is: 2-0-ás hátrányból kellett pontot menteni!

Mindemellett az egész meccsen mezőnyfölényben játszottunk, sok helyzetet ki is dolgoztunk, de nem sikerült őket értékesíteni. A második félidőben  végül a csapat egymásra talált, és a cserék is jól szálltak be." – mondta Mándoki Laci.

"A második felidőben kaptunk egy tizenegyesből még egy gólt! Már két gólos hátrányban voltunk, amikor az első gólomat, ami egy indításból kezdődött, betoltam a tizenhatosig, és kapura lőttem, ami gól lett.  Nagyon örültem neki" – eleveníti fel Márk az első gólt.

"Ez a gól egy szerencsés gól volt, de a jó csapatnak szerencséje van!" – mondja Bálint, célozva a fordulópontra, 1-2.

"A gól nagy lendületet adott a csapatnak, de nekem is. Nem kellett sok a második gólomhoz: a szélről beadott labdát átvettem, és laposan a jobb alsó sarokba lőttem. Innen már tudtam, hogy meg fogjuk nyerni a meccset!" – folytatta Márk. "Az egyenlítő  után, a 82. percben Gál Máté találatával megszereztük a vezetést. Nagyon jó meccset játszottunk!"

"Sikerült megfordítanunk az eredményt, ami 3-2-es győzelemmel ért véget" –  zárta a beszámolót Mándoki Laci.

"Egy nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Azt gondolom, egy jó Békéscsabát sikerült megverni hazai pályán. A játékkal nem voltam megelégedve, viszont 2-0 hátrányból fordítottunk, ami nagyon örömteli számomra. Az első tavaszi fordulóra sok lett a sérültünk, és hiányzóink is voltak, de a helyettük belépő játékosok remekül pótolták őket. Ezért is volt nehéz, de ugyanakkor bravúros a győzelem. Megyünk tovább, a következő ellenfelünk a Grosics Akadémia!"

Kezdő: Becze F., Mándoki L., Adorján P., Papp O, Feka M., Kovács Á., Szirmai B., Tajti B., Csikós L., Dinnyés O., Gyulai G., 

Csere: Filip D., Gál M., Mihalik J., Fekete T., 

Kispad: Simek Péter vezetőedző, Rácz György edző

Góllövők: Feka Márk 70', 79’, Gál Máté 82'

 Képgaléria elérhető: itt

UTE Labdarúgó Akadémia

 

Képek

UTE - SC Sopron: 3-0 - 2016-11-05 című gallériából ízelítő

Videó

1%

UTE az utánpótlásértAdószám: 18165159-1-41